This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Hur en viktoperation går till när du valt Aleris Obesitas

Aleris Obesitas har utfört viktoperationer i Skåne sedan 2009 och våra kirurger har erfarenhet av över 15 000 operationer.  Vi gör bara en sak varje dag vilket gör oss till ett så kallat högspecialist center. Vårt mål är att våra patienter ska känna sig trygga och väl omhändertagna när de kommer till oss – det är tack vare er som vi tycker att det är så roligt att gå till jobbet.

Vi utför gastric bypass och gastric sleeve med titthålsteknik. Priset för en överviktsoperation hos oss är 77.000 kr. I priset ingår följande:

FÖRSTA KONTAKT
Bokning via telefon, mail eller hemsida. Du får tillgång till informationsmaterial, och vi skickar blodprovsremisser så att du kan ta blodprover på vårdcentral/sjukhus inför ditt första besök hos oss.

KONSULTATIONSBESÖK
Gruppträff med läkare och dietist. Enskilt samtal med läkare, undersökning samt beslut om operation. Operationstid bokas av sjuksköterska som också ger dig praktisk information.

OPERATIONSDAGEN
Du är välkommen till kliniken på avtalad tid. Du träffar narkosläkare för ett kort samtal inför operationen som utförs med titthålsteknik och går igenom praktisk information och förberedelser med sjuksköterska.

Du opereras (operationen brukar ta cirka 1 timme) och efter operationen är du under observation i två timmar. Personalen på kliniken kommer att hjälpa dig med mobilisering och andningsgymnastik. 90 % av våra patienter mår så bra dagen efter operationen att de kan gå hem redan vid lunch.

DAGEN EFTER OPERATIONEN
Du serveras måltider enligt våra kostrekommendationer. Under förmiddagen får du gruppinformation av sjuksköterska, dietist och läkare om vad du bör tänka på den närmaste tiden vad gäller medicinering, sårvård, egenvård och uppföljning. Du får också sjukskrivningsintyg.
Om du mår bra efter lunch får du lov att åka hem.

UPPFÖLJNING ENLIGT VÅRT SUPPORTPROGRAM
Du har under hela det första året tillgång till doktor, sjuksköterska och dietist. Tveka aldrig att kontakta oss. Följande avstämningar ingår dessutom enligt vårt supportprogram:
– Du får direktnummer till vår kirurgjour som är tillgänglig dygnet runt.
– Sjuksköterska ringer dig två gånger första veckan.
– Telefonavstämning med sjuksköterska efter sex veckor.
– Återträff med dietist efter tre månader med de som opererades samma dag som dig.
– Återträff ett år efter operationen med de som opererades samma dag som dig. Enskilt besök hos läkare, enskilt besök hos dietist vid behov. Blodprover tas innan besöket. Du får också möjlighet att träffa en undersköterska som svarar på frågor om plastikoperationer.
Du har därefter möjlighet att köpa fortsatt uppföljning hos oss, annars rapporterar vi över dig till din husläkare för årlig uppföljning.

Patient som genomgått en gastric bypass hos Aleris Obesitas berättar

Se filmen

Är du redo att boka ett besök?

Aleris är med dig hela vägen till ditt nya liv